Ruang Perjalanan S. Othman Kelantan

ISBN:

Published: 1989

Paperback

276 pages


Description

Ruang Perjalanan  by  S. Othman Kelantan

Ruang Perjalanan by S. Othman Kelantan
1989 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 276 pages | ISBN: | 7.55 Mb

Novel yang sebenar ialah tentang manusia, bukan cerita. Manusia yang sebenar ialah himpunan idea. Idea itulah yang menentukan keintelektualan makhluk manusia di muka bumi yang dapat menguasai segala bidang kehidupan. Novel Ruang Perjalanan merupakanMoreNovel yang sebenar ialah tentang manusia, bukan cerita. Manusia yang sebenar ialah himpunan idea. Idea itulah yang menentukan keintelektualan makhluk manusia di muka bumi yang dapat menguasai segala bidang kehidupan.

Novel Ruang Perjalanan merupakan novel idea seluruhnya tanpa cerita. Ia hanya lontaran idea dan pemikiran manusia tentang kehidupan masa lalu, sekarang dan akan datang. Tidak ada gerakan fizikal yang bererti selain daripada gerakan dalaman yang menunjukkan bahawa manusia itu adalah akal fikirannya.Ruang Perjalanan adalah suatu ruang yang membelah tradisi penulisan novel di negara ini. Ia ingin meneroka kepada perjalanan psikologi manusia, menganalisis sejarah dan masa depan.

Sebagaimana lumrah, idea manusia itu akan bertentangan dengan suatu idea yang lain, dan berkemungkinan akan menjadi lemah apabila muncul idea lain yang lebih kuat dan bermanfaat. Dalam situasi yang gawat begitu, idea up-to-date Islam yang berdasarkan al-Quran dan hadis adalah satu-satunya yang unggul yangb oleh membawa manusia ke ruang perjalanan hidup yang hakiki. Semuanya ini terakam dengan seada-adanya dalam novel Ruang Perjalanan ini.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Ruang Perjalanan":


crazysaddam.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us